TRÆKLATRING

Hvorfor træklatring?Lars hjælper klatretøsen i gang

Danmark er fuld af skove og træer, der gør træklatring til en oplagt mulighed for at opleve naturen på en ny måde. Træklatring er for alle - børn, familier, skoler, firma osv. Det kræver ingen forudsætninger. Klatretræ.dk finder det træ, som passer til deltagernes fysik og evner. Børn fra 5 år kan deltage.

Træklatring giver mulighed for at træne hele kroppen på en sjov måde. Træning af styrke og smidighed via uvante stillinger. Balance og koordination trænes i og med, at man skal koordinere arme og ben, når man klatrer opad træet og det at stå på grenene træner balancen.

Ens sanser bliver instinktivt skærpet netop fordi, man er i en uvant verden. Man ser og oplever træet fra en ny vinkel, man får et sug i maven, når toppen er nået og man mærker træet svajer i vinden.

Træklatring foregår hele året. Den følelse, man om sommeren får, når man sidder i trækronen fuldstædigt indpakket af grønne blade med syngende fugle ved deres reder er en anden oplevelse, end den man får en frostklar vinterdag, hvor panoramaudsigten ud over skoven er mageløs.

Når Klatretræ.dk afholder arrangementer stræbes der på at skabe rammer hvor udfordringer, samarbejde, personlige sejre, samvær, friluftsliv, nærvær og samspil med naturen er i højsæde. Klatretræ.dk arrangerer altid træklatring, jf. Klatresamrådets normer og retningslinjer for træklatring. Far og datter klatrer

Klatretræ.dk tilbyder træklatring til forskellige former for arrangementer f.eks.

 • Dag eller aftenarrangement:
 • En personalegruppe, polterabend eller en forening, kan tilbydes klatring, hvor I skiftes til at klatre og bundsikre hinanden.
 • En skovtur for hele familien:
  Kombiner træklatring og picnic næste gang I vil på skovtur.
 • Børnefødselsdag:
  Hold den næste børnefødselsdag i skoven med træklatring, konkurrencer, sjov og leg.
 • Institutioner, skoler og klubber:
  Jeg har flere års pædagogisk erfaring med børn og unge og ved at børns grænser kan flyttes, men at de ikke skal overskrides.
 • Overnatning i trætoppene:
  En ubeskrivelig nat, hvor I sover i hængekøjer i trætoppen. Her får I mulighed for at komme tæt på skovens dyr i de stille timer.
 • Begynder- og instruktørkurser i træklatring
  Jf. Klatresamrådets normer for disse kurser. Se mere under kurser.

Blindklatring På vej op i træerne